Dakle, koja je definicija? Započnimo s on-line rječnikom. Uzastopni je pridjev koji znači slijediti jedan za drugim u red. Istodobno je i pridjev koji se istodobno događa. Tumačenje je da služi kao prevoditelj između govornika različitih jezika. U konsekutivnom tumačenju, prevoditelj govori nakon što je govornik izvornog jezika završio s govorom. Govor je podijeljen na segmente, a prevoditelj sjedi ili stoji pored izvornog jezika, slušajući i uzimajući bilješke dok govornik napreduje kroz poruku. Kada se govor završi, tumač prikazuje dio poruke ili cijelu poruku na ciljnom jeziku. Kod simultanog prevođenjenja, tumač prevodi poruke u ciljnom jeziku jednako brzo kao što je on ili ona može formulirati s izvornom jeziku, dok je u izvornom jeziku prevoditelj stalno govori. U idealnom okruženju, prevoditelj govori u mikrofon dok jasno vidi i sluša izvorni jezik preko slušalica.
T. +385. 1. 4002 805M. +385. 98. 389921M. +385. 98. 417075 info@bilingua.hr
Simultani prijevod

Konsekutivni prijevod

KONSEKUTIVNO I CHUCHOTAGE ( ŠAPTANO ) PREVOĐENJE I TUMAČENJE NA SVE EUROPSKE JEZIKE

Konsekutivno prevođenje ( tumačenje ) za sve vrste međunarodnih skupova

  • konferencije, simpoziji, kongresi Konsekutivni prijevod
  • projekti EU-a, savjetovanja, seminari, radionice Konsekutivno prijevođenje
  • poslovni sastanci, pregovori, prezentacije Konsekutivni prijevod
  • sajmovi, skupštine, zasjedanja Konsekutivni prijevodi
  • tiskovne konferencije, video i telekonferencije Konsekutivni prijevod

Konsekutivno prevođenje ( tumačenje )

Konsekutivni tumač prevodi izgovoreno na ciljni jezik tek nakon što je govornik prestao govoriti i to pomoću svojih pisanih ili mentalnih bilješki. Kod ove vrste tumačenja trajanje skupa se zbog prijevoda udvostručuje i to je neophodno uzeti u obzir kod planiranja i organiziranja događaja.

Šaptano tumačenje ( chuchotage )

Prevoditelj koji mora biti vrlo blizu osobama kojima je potreban prijevod, prevodi simultano tihim glasom kako ne bi smetao ostale sudionike skupa. Ova vrsta tumačenja prikladna je isključivo za manji broj osoba (najviše tri) koje sjede ili stoje vrlo blizu jedna drugoj. Konsekutivno

Naši visokoobrazovani simultani i konsekutivni profesionalni prevoditelji s dugogodišnjim iskustvom omogućuju opuštenu i neopterećenu komunikaciju u svakoj poslovnoj situaciji.

Svi naši prevoditelji su iskusni i savjesni profesionalci koji se za svaki angažman temeljito pripremaju i usvajaju stručnu terminologiju. Uvijek su vrlo decentni, fleksibilni i nasmiješeni. Konsekutivni prijevod konsekutivno prijevođenje

Simultano prevođenje logo

Vrlo rado ćemo promptno izraditi gratis troškovnik za usluge prevođenja i najma opreme i pomoći Vam savjetom pri organizaciji Vaših poslovnih skupova.

Zabavno nam je olakšavati komunikaciju.
prijevodi prevođenje prevoditelj simultano prevođenje engleski njemački hrvatski lektura kvaliteta